More Bathrooms merge with Charms Bathrooms of Harrogate – click here for more information.

Mr & Mrs Vantoch-Wood, Meanwood, Leeds, West Yorkshire – an easy access shower solution that was fit for purpose & protected the longevity of the refurb in terms of future proofing.

8 March 2017

Problem:

Mr & Mrs Vantoch-Wood had an old, approximately 20 years, and tired bathroom which was fully tiled and consisted of a bath with overhead shower mixer, basin & WC which was in need of some TLC. Along with a complete rip out and rethink in order to make the refurbishment fit for purpose and protect its longevity, in terms of future proofing. The couple also had a separate adjoining WC which also needed looking at with an aim of knocking these two wash rooms into one large and spacious family bathroom.


Solution:

In terms of a solution, Mr & Mrs Vantoch-Wood were aware of what they wanted to achieve overall however needed a company to collate these thoughts, suggest key product / fixture choices, along with general design concepts, and execute into an installed refurbishment.

Thankful for their involvement, surveyor & designer, Andy, met the couple at their home to discuss the project in more detail and survey the bathroom. Having presented him with a great understand of key achievements (internal room conversions) Andy quickly moved onto general product preferences whereby they specified a strong interest in incorporating a large low level entry (easy access) walk-in shower enclosure and fitted furniture for ease of storage.

Outcome:

With a fantastic outline of requests Andy was able to create a design that not only incorporated the key requirements of the customer but also did so in a way that enhanced the shape of the room and available space. Firstly the larger than life, easy access, walk-in shower enclosure was neatly tucked into the newly created alcove as a result of knocking through the adjoining WC. Secondly a large vanity basin unit more than created the required storage space which was further enhanced with the use of large floor tiles which partially continued up the wall and was finished with a decorative and light application of paint.


what mr & mrs vantoch-wood said about more bathrooms:

“We are extremely happy with our new bathroom which is going to make life easier as we get older.

I’d also like to say a special thanks to the bathroom fitter, Steven, whose work, ability to adapt designs and general respect for us and our home were all brilliant.”

Share this Post