More Bathrooms merge with Charms Bathrooms of Harrogate – click here for more information.

Ms Mitchell, Boston Spa, Wetherby, West Yorkshire - an existing cloakroom was transformed into an easy to maintain, crisp and clean looking downstairs WC.

7 March 2018

Problem:

Ms Mitchell had an averaged sized, sterile and bright downstairs WC that was half tiled in glacier white ceramics with a detailed boarder to the walls and large marble effect tiles to the floor. Tired in terms of the design the cloakroom consisted of a closed coupled WC, wall hung cloakroom basin and also provided access to the boiler cupboard.

Due to the excessive pipework, as a result of the boilers location, the cloakroom also featured a run of boxing around the edges of the room that fed the central heating system, making it a ‘necessary’ mess due to stop tap access being a needs must.


Solution:

Having been referred by a number of close friends who had already had various bathroom refurbishment works done Ms Mitchell felt comfortable and confident in our customer service standards and level of craftsman her cloakroom would receive.

Wanting to initially renovate the existing space as a result of aspiring to achieve a more modern look and feel Ms Mitchell was very open to design suggestions and ideas from More Bathrooms Surveyor & Designer Garry. What with lots of pipework on display, which made a minimal cloakroom look untidy, Garry proposed creating a purpose built high shelf boxing, which would conceal all pipework and provide a housing for the semi-recessed basin and back-to-wall WC with concealed cistern and chrome flush plate.

Outcome:

What was an initial eyesore, due to the boiler location and subsequent displayed pipework, the existing cloakroom was transformed into an easy to maintain, crisp and clean looking downstairs WC.

Opting for a soft and warm look and feel the renovated WC featured half height beige tiles to the walls with wood effect flooring and counter plinth to the purpose built boxing.

Sleek and tidy in appearance the transformed space was now easy to maintain with all essential stop tap access being moved into the boiler cupboard creating a flush effect housing for the semi recessed furniture.


what ms Mitchell said about more bathrooms:

“Excellent standard of work by my fitter.”

Share this Post