More Bathrooms merge with Charms Bathrooms of Harrogate – click here for more information.

Mr & Mrs Hughes, Alwoodley, Leeds, West Yorkshire - A softened look that achieved a timeless and elegant feel the finished bathroom transformation was nothing short of exquisite.

16 November 2018

Poblem:

Mr & Mrs Hughes had a lovely sized, 4 piece bathroom suite, that was starting to look a little dated in today’s market. Very well maintained the existing bathroom featured an offset corner bath, an old fashioned walk-in shower enclosure and a matching WC and pedestal basin with gold finishing’s.

The room, which wasn’t very well insulated, felt cold, despite having a number of heating outputs. However it could be said that the design, which incorporated contrasting dark tiles with a separating dado boarder, contributed to making a cold bathroom feel even colder.


Solution:

With no specific requirements, other than wanting to retain a 4-piece suite, More Bathrooms Surveyor & Designer, Simon, was given a free license to come up with a number of suggestions. As a result of a detailed discussion on the initial site survey Simon designed two variations which incorporated everything the couple hoped and dreamed for with slightly different configurations.

Choosing the design that made the large space feel bigger the next step was to arrange a showroom visit where the design was brought to life through the selection of key product and fixtures with the help, guidance and knowledge of Simon.


Outcome:

A softened look that achieved a timeless and elegant feel the finished bathroom transformation was nothing short of exquisite. Set into a bespoke tile plinth the refurbished bathroom featured a large double ended bath that you could fully extend in and a custom built wet floor shower with bench, rain head shower, slider rail and a screen that purposefully wrapped around the bath.

On the opposite wall saw the installation of a large vanity unit that housed an under mounted basin with lighting and full length mirror. With a marble worktop the unit was a modern gloss anthracite which complimented the natural carrera marble tiles perfectly. Running along the same wall saw a wall mounted WC which was set into floor to ceiling boxing with custom shelving incorporated for storage. Heated by two modern radiators, upgraded insulation to the ceiling and warm down lighting installed in the spot lights a cosy, warm and luxuriously modern design was achieved.


Share this Post